dinsdag 28 september 2010

Half gedroogde tomaatjes in de oven

Trucos y consejos en hogarutil.comDit recept komt van Karlos Arguiñano, hier in Spanje een bekende televisie-kok, niet zo'n lekker ding als Jamie Oliver en zijn recepten zijn zeker niet zo gewaagd als die van Ferrán Adriá. Het is meer een soort opa die zingt en flauwe grapjes maakt, maar hij is ongelofelijk populair en terecht want zijn recepten zijn echt goed.

Je kunt voor dit recept gewone of cherry tomaatjes gebruiken, als je gewone tomaten gebruikt moet je ze halveren, cherry tomaatjes moet je even inkruisen; leg ze in een ovenschaal en strooi er zeezout, behoorlijk wat suiker, grof gesneden (of als je wilt hele teentjes) knoflook en droge kruiden over. Overgiet het geheel met een lekkere olijfolie en laat ze in een lauw warme oven (ongeveer 125 graden) drogen. Dit duurt ongeveer twee uur, ze zijn klaar als ze helemaal gerimpeld zijn, maar van binnen zijn ze wel nog sappig. Deze tomaatjes zijn eigenlijk overal lekker bij.

Makkelijk, 15 min, maar wel 2 uur in de oven

1 opmerking:

  1. Heel erg lekker, vooral als je echte in de zon rijp geworden tomaatjes zonder toevoeging van wat dan ook kan krijgen, zoals ik nu in Griekenland.
    Ik heb ze al 2x gemaakt - groot succes.
    Groetjes en misschien tot ziens in Amsterdam(?)
    Eva.

    BeantwoordenVerwijderen