woensdag 29 september 2010

Patatas Bravas


Gebakken aardappeltjes met een pittige saus (vandaar bravas), welk sausje varieert nog al van streek tot streek; in het zuiden krijg je ze met een heerlijke pittige tomaten saus en in het noorden soms met cocktailsaus. Het recept hier onder is met twee sausjes, wat er mooi uitziet als je ze opdient.

Je hebt nodig:
  • 4 a 5 middelgrote aardappelen
  • Zout (naar smaak)
  • ½ liter olijfolie

Voor de sauzen:
  • ½ kopje tomatensaus
  • ½ kopje mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 grote eetlepels mosterd
  • Tabasco (naar smaak)

De aardappelen schillen en in blokjes snijden en deze in de matig hete olie voorbakken en daarna in hete olie goud bruin laten worden. De aardappeltjes uit laten lekken en met zout bestrooien. Meng de tomatensaus, die je heel even warm hebt gemaakt met de mosterd en de tabasco. Verdun de mayonaise met een lepel azijn, en giet de twee sausen tegelijkertijd over de aardappeltjes, probeer ze niet door elkaar te laten lopen.

Makkelijk, 25 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten