vrijdag 1 oktober 2010

Jamón con chorreras

In ham  en kaas opgerolde eieren in een knapperig jasje, een beetje kinderachtig hapje, maar erg populair in Spaanse bars.

Voor 6 ballen heb je de volgende ingredienten nodig:
  • 3 hard gekookte eieren
  • 3 plakjes jong belegen kaas
  • 2 grote plakken ham
  • Zonnebloemolie om in te frituren
Voor het Orly beslag:
  • 200 gram meel
  • 2 eieren
  • een zakje bakpoeder (16 gram)
  • bier (een blikje of flesje)

Pel de eieren en snijd ze door midden. Snijd de plakjes kaas ook door midden en snijd de plakken ham in drie repen. De halve eieren eerst in de kaas oprollen en er een reep ham omheen doen en vast zetten met een coctailprikker. Zet de eieren zo in de koelkast totdat je ze gaat frituren.

Het Orly beslag maak je door het meel, 2 eieren, een zakje bakpoeder en een blikje bier goed met een garde te mengen, er mogen geen klontjes in zitten. Leg een schone theedoek over het beslag en laat het een half uurtje rusten.

Dompel de ballen in het beslag, haal de prikker eruit en laat ze in de zeer hete olie glijden. Je kunt het beste maar een of twee ballen tegelijk frituren, anders wordt de olie te koud krijg je geen goed resultaat.

Beetje moeilijk, vooral door het frituren,  90 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten