Ingredienten:
- 250 gram geweekt wit brood
- 100 gram rauw en gepelde amandelen
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 liter koud water
- 1 glas olijfolie
- 1 scheutje azijn (kan je weglaten)
- zout naar smaak
De amandelen met de knoflook en een beetje zout met de staafmixer fijnmaken. Het brood, dat je eerst in water even hebt laten weken, erbij voegen met in de staafmixer mengen tot een homogene crème. Dan beetje bij beetje de olie erbij gieten, net zoals je bij mayonaise doet. Vervolgens de azijn en het water toevoegen, terwijl je de staafmixer op de laagste stand zet. Op het laatst door een puntzeef halen en je goed koud laten worden in de koelkast.
De ajoblanco wordt geserveerd als voorgerecht in een diep bord en gegarneerd met witte druiven, die je door midden hebt gesneden en ontpit. Als tapa kan ook, in kleine glaasjes; De druiven kun je er dan apart bij geven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten