In het zuiden van Spanje krijg je vis meestal gefrituurd. Tonijn is er goedkoop. Ditzelfde recept kan niet alleen met tonijn, maar ook met cazón, een haaiensoort ("Ruwe haai") worden gemaakt.
Voor dit recept moet je de tonijn 1 dag, of liever nog 2 dagen in de marinade laten staan. Eenmaal gemarineerd is het even door het meel halen en frituren. Als je geen verse tonijn kunt krijgen is dat geen probleem, met tonijn uit de diepvries lukt het ook goed. Als je diepvries-tonijn gebruikt moet je hem wel goed laten ontdooien voordat je hem in de marinade legt.
Voor het frituren van vis zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste dat je een olie van goede kwaliteit gebruikt; olijfolie, zoals iedereen weet, is beter dan andere oliesoorten omdat hij beter verhit kan worden. Ten tweede, en dat weet bijna niemand, is ook het meel waar de vis doorgehaald wordt voordat hij gebakken wordt van belang. Het knapperigste resultaat krijg je als je voor de helft gewoon tarwebloem, en de andere helft gemalen kikkererwten (harina de garbanzo) neemt. Als je geen gemalen kikkererwten kunt krijgen, kun je ze zelf fijn maken in de keukenmachine. Kun je ook geen kikkererwten krijgen, geen nood, met gewoon meel wordt het ook lekker.
Ingredienten:
Voor dit recept moet je de tonijn 1 dag, of liever nog 2 dagen in de marinade laten staan. Eenmaal gemarineerd is het even door het meel halen en frituren. Als je geen verse tonijn kunt krijgen is dat geen probleem, met tonijn uit de diepvries lukt het ook goed. Als je diepvries-tonijn gebruikt moet je hem wel goed laten ontdooien voordat je hem in de marinade legt.
Voor het frituren van vis zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste dat je een olie van goede kwaliteit gebruikt; olijfolie, zoals iedereen weet, is beter dan andere oliesoorten omdat hij beter verhit kan worden. Ten tweede, en dat weet bijna niemand, is ook het meel waar de vis doorgehaald wordt voordat hij gebakken wordt van belang. Het knapperigste resultaat krijg je als je voor de helft gewoon tarwebloem, en de andere helft gemalen kikkererwten (harina de garbanzo) neemt. Als je geen gemalen kikkererwten kunt krijgen, kun je ze zelf fijn maken in de keukenmachine. Kun je ook geen kikkererwten krijgen, geen nood, met gewoon meel wordt het ook lekker.
Ingredienten:
- 1 kilo tonijn
- 2 kopjes olijfolie
- 3/4 kopje wijnazijn
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram meel
- 1 theelepel oregano
- 1 thee lepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- wat grof zout
Geen opmerkingen:
Een reactie posten