woensdag 6 oktober 2010

Patatas panaderas (aardappeltjes van de bakker)

De naam aardappeltjes van de bakker stamt nog uit de tijd dat de meeste mensen thuis geen oven hadden en voor dit gerecht naar de bakker moesten om zijn oven te gebruiken. Lastig, gelukkig is het verder niet zo'n bewerkelijk recept.


Ingrediënten:
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • een paar takjes peterselie
  • 1  klein kopje olijfolie
  • 1 glas witte wijn

De ui in ringen snijden en in een ingevet bakblik leggen. De knoflook en de peterselie zo fijn mogelijk snijden en bewaren. De aardappelen in schijfjes van ongeveer 3 a 4 mm snijden en in hete olie even voor bakken, ongeveer 5 minuten, ze moeten niet bruin worden. De aardappelen met een schuimspaan uit de olie halen en over de uienringen verdelen, met zout en peper bestrooien en de wijn er over gieten, daarna de knoflook en de peterselie er over strooien en ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (170 graden) laten staan. Deze aardappeltjes zijn heerlijk bij allerlei soorten vlees en vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten