Dit is wat je nodig hebt:
- 1 naturel yoghurtje ( ongeveer 125 gr) citroensmaak kan ook.
- 1 een zelfde hoeveelheid als de yoghurt olijfolie
- 2 keer de maat van de yoghurt suiker
- 3 keer de maat van de yoghurt bloem
- 3 eieren
- 1 zakje bakpoeder (is hier 16 gram)
- citroenrasp ( als je naturel yoghurt gebruikt)
Voor als je het nog niet begrepen had, je moet het yoghurtbekertje dus als maat gebruiken. Eerst de eieren en de suiker met de mixer kloppen tot je een gladde creme krijgt, daar doe je de olie bij, daarna de yoghurt, als je naturel hebt gebruikt nu ook de citroenrasp, steeds blijven kloppen, vervolgens het meel en daarna de bakpoeder. Dit beslag in een ingevet cakeblik gieten en ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden bakken. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. In het recept staat dat je ook andere soorten yogurt kunt gebruiken en stukjes fruit en/of noten of een zoete likeur kunt toevoegen.
Makkelijk, 1 uur (inclusief oventijd)
Makkelijk te maken, hoe de smaak is, hier moet ik nog een 1/2 uur voor wachten.
BeantwoordenVerwijderenZeer vaak gemaakt en echt van genoten!
BeantwoordenVerwijderen