Sardines klaarmaken is geen ingewikkeld verhaal; ik zou dit niet eens een recept durven noemen. Het enige probleem met sardines is, dat als je ze binnenshuis klaarmaakt, het meestal geweldig gaat stinken. Op deze manier niet.
Je hebt goede verse sardines nodig, 2 of 3 per man. Of ze vers zijn herken je natuurlijk aan het oog: dat moet goed helder zijn. De vis mag er, dat is ook vanzelfsprekend, niet uitgedroogd uitzien. Ook mogen ze niet bij de supermarkt op een bakje onder plastic liggen: dan zijn ze niet vers. Bij sardines geldt: hoe dikker en vetter, hoe beter.
Spoel de sardines af, maar maak ze niet schoon: de buikwand mag niet geopend worden. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met grof zout (sal gorda). Ze ze kort in een hete oven: zodra de oogjes wit uitslaan haal je ze eruit.
Sardines met mes en vork eten is voor Spanjaarden het toppunt van aanstellerij. Je haalt met je vingers het visvlees van de graat en eet ze zo.
Je hebt goede verse sardines nodig, 2 of 3 per man. Of ze vers zijn herken je natuurlijk aan het oog: dat moet goed helder zijn. De vis mag er, dat is ook vanzelfsprekend, niet uitgedroogd uitzien. Ook mogen ze niet bij de supermarkt op een bakje onder plastic liggen: dan zijn ze niet vers. Bij sardines geldt: hoe dikker en vetter, hoe beter.
Spoel de sardines af, maar maak ze niet schoon: de buikwand mag niet geopend worden. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met grof zout (sal gorda). Ze ze kort in een hete oven: zodra de oogjes wit uitslaan haal je ze eruit.
Sardines met mes en vork eten is voor Spanjaarden het toppunt van aanstellerij. Je haalt met je vingers het visvlees van de graat en eet ze zo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten