- 1 pot of blik aspergetoppen;
- 1 pot tonijn;
- 2 ontvelde paprika's (evt. ook uit een pot);
- 1 potje ansjovis.
Op vakantie in Spanje gazpacho, paella, jamón ibérico of tapas geproefd? Sommige van deze heerlijke gerechten zijn thuis makkelijk na te maken, andere zijn wat meer een uitdaging. De schrijfster van dit blog woont al jaren in Spanje en heeft daar een koksopleiding gevolgd. Alle fijne kneepjes, onbekende ingrediënten en bijzondere handigheden en weetjes van de authentieke Spaanse keuken worden hier onthuld.
donderdag 13 januari 2011
Yemas de espárragos (aspergetoppen)
In Spanje komen de beste asperges uit Navarra. Ik weet niet of het een andere soort is dan de Limburgse, maar bij de witte asperges geldt hier juist: hoe dikker hoe beter. De toppen worden in pot of blik verkocht; ze worden koud gegeten, bijvoorbeeld in de volgende salade:
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten