De Spaanse variant van rijstebrij, de lekkerste krijg je in Asturias, omdat daar de omaatjes, - waarschijnlijk omdat zij daar nog tijd voor hebben - de hele ochtend in het pannetje staan te roeren om de melk volledig in de rijstkorrel op te laten nemen.
Ingrediënten:
- 1 liter melk
- 1 kaneelstokje
- sinaasappel of citroenschil
- 150 gram suiker
- 150 milliliter room
- 125 gram rijst (ronde korrel)
- 2 eierdooiers (kan weggelaten worden)
De rijst 10 minuten laten koken en afspoelen met koud water. De melk en de room langzaam verwarmen met het kaneelstokje en de citroenschil. Het schillen van de citroen is een precies werkje, er mag geen wit aan zitten anders krijg je een bittere smaak. Je kunt met een scherp mesje het wit dat er nog zit afschrapen. Langzaam opwarmen, zodat de smaak van de citroen en de kaneel in de melk trekt, de melk zeven en de rijst toevoegen en roeren maar, de hele ochtend is misschien wat te veel gevraagd, maar tenminste 20 minuten is wel nodig. Proef even of je de rijst zacht genoeg vindt, anders moet je hem nog even laten koken, wel af en toe doorroeren. Op het laatst doe je de suiker erbij en beetje bij beetje de eidooiers, goed roeren zodat de rijst niet gaat schiften. De arroz con leche in aardewerk schaaltjes over doen en koud laten worden. Voor het opdienen met kaneel bestrooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten