Je kunt de champignons als bijgerecht of als tapa serveren.
De champignons schoonmaken en even tien minuten op vuur zetten met wat water, de boter en het zout. Ze dan van het vuur afhalen en bewaren. In een grote koekenpan de ui met de knoflook fruiten. Als ze iets bruin beginnen te worden doe je het meel erbij, even omscheppen en er dan de tomaat, de pepertjes, het scheutje wijn en iets van het water waarin je de champignons hebt gekookt bij doen. Dit mengsel bij de champignons voegen en nog even of een laag vuurtje laten staan tot de champignons helemaal gaar zijn.
Je kunt als het nodig is de champignons nog wat binden met maizena. Nog lekkerder worden ze als je een plakje Spaanse ham mee laat koken.
Om ze als tapa te serveren moet je één champignon op een sneetje stokbrood leggen en met een prikker vast steken, afmaken door er een klein beetje saus over te gieten.
- 1 bakje champignons (250 gram)
- 15 gram boter
- water
- zout
- olijfolie
- 1 ui (zeer fijn gesneden)
- 2 teentjes knoflook (zeer fijn gesneden)
- 2 eetlepels tomaten puree
- 1 eetlepel meel
- gedroogde fijn gewreven pepertjes (naar smaak)
- 1 scheutje witte wijn
De champignons schoonmaken en even tien minuten op vuur zetten met wat water, de boter en het zout. Ze dan van het vuur afhalen en bewaren. In een grote koekenpan de ui met de knoflook fruiten. Als ze iets bruin beginnen te worden doe je het meel erbij, even omscheppen en er dan de tomaat, de pepertjes, het scheutje wijn en iets van het water waarin je de champignons hebt gekookt bij doen. Dit mengsel bij de champignons voegen en nog even of een laag vuurtje laten staan tot de champignons helemaal gaar zijn.
Je kunt als het nodig is de champignons nog wat binden met maizena. Nog lekkerder worden ze als je een plakje Spaanse ham mee laat koken.
Om ze als tapa te serveren moet je één champignon op een sneetje stokbrood leggen en met een prikker vast steken, afmaken door er een klein beetje saus over te gieten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten