zondag 3 oktober 2010

Merluza de Benabarre

Benabarre is de naam van een dorpje in de uitlopers Aragonese Pyreneeen, de merluza op deze manier klaargemaakt komt hier vandaan en staat  op vele menukaarten van de Aragonese restaurants.

Ingrediënten:
  • 8 moten merluza
  • 2 uien
  • 4  in kleine blokjes gesneden groene paprika’s
  • 2 eetlepels gezeefde tomaat
  • 2 glaasjes witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse peterselie
  • 1 glas visbouillon
  • Paneermeel
  • Een halve citroen
  • Olijfolie
  • Zout en witte peper

Snijd de uien, de knoflook en de paprika’s fijn en fruit ze  in wat olijfolie, doe de peterselie erbij, laat het een paar minuten bakken en doe er dan de witte wijn bij. Laat het geheel even inkoken en voeg de gezeefde tomaat en de visbouillon toe. De saus ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje laten staan. Ondertussen de moten vis in een ovenschaal leggen met zout en peper bestrooien, met citroensap en wat olijfolie besprenkelen en dan met de paprikasaus bedekken. De schotel met paneermeel bestrooien er nog een klein straaljte olijfolie overgieten en dan in een voorverwarmde oven 150 – 160 graden plaatsen. Ongeveer 20 a 30 minuten in de oven laten staan, dat hangt een af van de dikte van de moten. De vis is gaar als je hem met een mes heel makkelijk van de graat afkrijgt. Deze schotel is het lekkerste als je hem gelijk op eet.

Makkelijk
, 45 minuten

3 opmerkingen:

  1. oh die is heerlijk. Meteen gemaakt, woon in Zuid Spanje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oef,dit recept gemaakt en eerste maal na 20 jaar zegt mijn schoonmoeder, amai das lekker. En echt waar, het was niet lekker, maar super, super lekker. Dank jullie voor dit recept xxxxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk recept. Eerste maal dat mijn schoonmoeder het echt heerlijk vond na 20 jaar. Bedankt. Heb weeral goede punten gescoord

    BeantwoordenVerwijderen